Samfunn

Standard

Du forteller meg om hvordan du kjører i bilen din og alle bilene til slutt har kjørt inn til siden for å gi plass til ambulansen. Jeg hører sirenen gjennom telefonen, høyt, blir en kort stund redd for at lyden skal bli så høy at det gjør vondt. Du stopper å prate til meg noen øyeblikk for å være oppmerksom på ambulansen.

Jeg holder på å rydde klær mens vi prater, hendene mine gjør det automatisk. Jeg hører deg først snakke til noen av bilene; «nå må du se deg i speilet og flytte deg da», eller noe sånt, og så forteller du glad at nå gjorde alle det samme samtidig. Du sier; «jeg blir varm innvendig, jeg, når vi alle sammen gjør det samme på likt for å hjelpe ambulansen frem». Og nesten samtidig sier jeg «jaa jeg også. Akkurat da er vi et samfunn» og jeg hører hvor glad du blir for det uttrykket. Vi er glade litt sammen, gjennom telefonen. Varme i stemmene våre.

Jeg sier det er akkurat som når vi ser fugleflokkene som snur samtidig, de følger samme puls, formidler samme impuls tvers gjennom flokken og de beveger seg som én flytende organisme, og det er så fint.

Forleden dag så kjørte jeg ved vannet som jeg ikke hadde sett på flere år, og der gikk gjess. På de små gressjordene langs veien, beitende. Jeg pleide å ri der og gå der, for mange år siden, nesten tredve år. Uendelig gammel idet jeg skriver tallet.

På de verste dagene kommer noen ganger vinger; jeg kan tydelig se, inni meg, gåseparet som kom over huset i forrige uke. Lydene fikk meg til å se opp, komme meg ut av tankenes boksering. De ropte sånn som jeg har vent meg til å høre, og savne. De fløy symmetrisk, med tunge kropper, rett over meg, bare blå himmel bak dem. Fulgte hverandre uten tvil.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s