Hoppende pels

Standard

Jeg snakket med et ekorn

Bare føtter på morgenvarm klippe og tankene

 

Noen lager klikkelyder inni et tre og har rødbrun pels

Vi ser på hverandre og så lenge jeg bare står der er jeg helt grei, jeg får lov å titte og jeg får svar på klikkelydene mine

Bøyer meg fremover for å se mer (øynene er ikke hva de ikke har vært på lenge) og da er jeg skummel

Rødpels fronter meg med et hopp, med freselyder og bred buk, ikke prøv deg, si

Og jeg skjønner, unnskyld! Får lov å titte videre mens den lille kroppen hopper til et annet tre, gyngende løv

Tenk, der bor den faktisk, det her er dens hverdag, akkurat som jeg har for vane å drikke kaffe og se på Netflix. Den greina der er stuegulvet.

 

Senere, på stranda under lett skydekke i skarpt lys, med potetgullpose og håndkle, en mink svømmer  tvers over bukten. Glir som en liten bølge i sølvgrått vann. Som barn kjente jeg dem i små bur, ville i øynene. Jeg har aldri sett en vill mink før, nå vet jeg hvordan den lille Loch Ness-kroppen beveger seg. Stødig og raskt bort mot odden, der bor den. I en sprekk i fjellet sikkert, og hvor handler den mat liksom? Hverdag i pels. Jeg spiser kald lasagne og får sand mellom tennene så det synger helt opp i hjernen av ising.

Det er på tide å pakke sammen, motvillig, det må ryddes og bæres og biltur inn mot Oslo og migrenen er der igjen og jeg vil ikke det.

En bit med ost og grønnsaker, jeg kaster den utover vannet, står til knærne og vasker tallerken og gaffel. Ren i linjene og med stødige vinger glir den store måken ned rett over oss og svelger godbiten. Setter seg på klippen to meter unna og skakker på hodet med åpent blikk. Mer?

Fortsatt saltvann på huden og maur i håret. Hva holder ekornet på med i kveldsbrisen tro? Jeg hører løvet på rasle-treet utenfor prate i vei og lurer på hvor fuglene sover.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s